Deze kunstenares stoort zich aan de straatkasten en beplakt ze zodat ze mooi in hun omgeving opgaan. Ook bij ons is dit mogelijk! Waarom wachten tot Jet Broekstra langs komt? U bepaalt uw eigen design! Op dit filmpje is te zien wat voor enorm verschil het beplakken van (uw) straatkasten kan maken: https://www.youtube.com/watch?v=tcYFJR9gxGA

FullSizeRender 2

Wat zijn de voordelen van onze straatkasten van Almatec

 

-De dubbelwandige straatkasten hebben het voordeel dat er een natuurlijke luchtcirculatie plaatsvindt. De lucht wordt aangezogen door ventilatoren bovenin het dak van de straatkast. Met de koeling van 3 ventilatoren is een ∆t van 10 ºC al haalbaar.

-Door luchtcirculatie tussen de wanden voorkomt u dat er geen lucht in de kast geblazen wordt en dat er geen zand en/of vuil in de apparatuur terecht komt.

-Met een dubbelwandige kast voorkomt u vocht en condensvorming binnenin de kast.  Dit komt wel voor in enkelwandige straatkasten of straatkasten met betonnen wanden.

-Een groot voordeel van de straatkasten van Almatec is dat de sokkels RVS stelpoten hebben waardoor het waterpas stellen van de straatkasten eenvoudiger is dan bij straatkasten met een betonnen sokkel waarop de kast gemonteerd wordt.

-Door de open structuur van de sokkel met de vier stelpoten heeft de civiel aannemer de ruimte om zijn HDPE buizen makkelijk en overal in te voeren. De sokkel met de plint is draagbaar en te plaatsen door 2 personen.

-Door het dubbelwandige aluminium is het gewicht beperkt en kan de straatkast met bijgeleverde hijsogen met een simpele kraan op een vrachtwagen getild worden en vervolgens op de al geplaatste sokkel gemonteerd worden. Indien de sokkel en straatkast gelijktijdig worden geplaatst is er altijd nog de mogelijkheid om de kast waterpas te stellen zonder daarbij de grond te verhogen of te egaliseren.

-Helaas komt het soms voor dat door aanrijding of vandalisme een straatkast beschadigd raakt. Bij Almatec straatkasten is het vervangen van onderdelen eenvoudiger dan bij straatkasten die bestaan uit een gegoten gedeelte zoals plastic, beton of plaatmateriaal. Door de gepatenteerde constructie met aluminium panelen van Almatec kunnen delen van de kast vervangen worden met daarbij de garantie dat deze waterdicht zijn.

-Door de panelen-constructie kunnen wij elke maat kast produceren (diepte, breedte, hoogte) met daarbij voor-, achter- en zijdeuren. Tevens kunnen wij de kasten in alle mogelijke RAL kleuren laten coaten zonder meerprijs (met uitzondering van metallic en signaalkeuren).

-Valt de straatkast u teveel op dan kunnen wij deze bekleden met folie in designtinten en thema’s zoals bakstenen, grind en zelfs beplanting zoals struiken. De folie kan ook met een anti-graffiti coating uitgevoerd worden waardoor graffiti er makkelijk vanaf te vegen is. De folie beschikt tevens over een hoge UV bestendige werking waardoor er een hogere isolatiewaarde verkregen wordt.

-Door gebruik te maken van onze GEOCOOL® bodemkoeling kunnen wij i.c.m. de al aanwezige ventilatoren de kast zeer goed koelen.  Met het GREENGRID van deze koeling bespaart u op energieverbruik en verdient u binnen 3,5 jaar de koelingsinstallatie terug. Daarbij spaart u ook het milieu.

-De luchtcirculatie van GEOCOOL® binnenin de kast is een gesloten systeem en er wordt niet gebruik gemaakt van aanzuiging van buitenaf door filters. Hierdoor ontstaat een zuivere stofvrije koele luchtcirculatie.

Door gebruik te maken van de mogelijkheid de koelingsapparatuur in het dak van de straatkast te monteren gaat er geen ruimte verloren in de straatkast zelf.

Korte levertijd 15 tot 20 werkdagen en met uitzondering nog sneller!

 

     

Onze concurrenten hebben het strijdtoneel verlaten als het gaat om bodemkoeling voor straatkasten. GEOCOOL® is onze oplossing voor het koelen van straatkasten met of zonder ventilatoren. De terugverdientijd is 3,5 jaar en het energieverbruik tot wel 60% minder dan van traditionele airco systemen die daarbij ook nog eens (storend) geluid produceren. GEOCOOL® is ook geschikt voor kasten van het merk Sichert®, Strabag®, Almatec®, etc.
Vraag ons nu om advies.
http://almatec.nu/…/koeling-verwarming-van-straatk…/geo-cool

geocoolpost

Waar u naar kijkt is het zeer voordelige alternatief (de helft goedkoper) voor het traditionele glasvezelhuisje. Leverbaar in werkelijk elk gewenst design zodat de behuizing mooi in de omgeving wegvalt. Denk aan bijvoorbeeld baksteenprint of grindbeton in diverse kleuren. 

Download de brochure hier voor de specificaties

 

large volume cabinet

 

large volume cabinet grindbeton

 

Almatec.nu levert standaard open frames van uitstekende kwaliteit die zeker zullen voldoen aan uw wensen. De open frames worden toegepast in FTTH- en POP-locaties en in dataruimtes.

Dankzij het lichtgewicht aluminium van de frames zijn ze eenvoudig te plaatsen in kleine ruimtes. Ze zijn ook uitermate geschikt daar waar zwaardere metalen frames het interieur snel kunnen beschadigen.

Onze open aluminium frames vormen een oplossing voor toepassingen in niet-geconditioneerde ruimtes waar metalen frames kunnen oxideren. 

Een uitgebreid assortiment van accessoires en de mogelijkheden tot uitbreiding maakt dat het installeren van uw frames en componenten snel, effectief en veilig gebeurt.

frames kunststof

De juiste oplossingen voor uw entree. De bedienzuilen hebben een professionele uitstraling en zijn vandalisme beproefd. In combinatie met de Helios intercoms heeft u de totaaloplossing voor uw entree, poort, slagboom e.d. De diverse afmetingen van de zuilen maken het mogelijk om voor elke gewenste situatie een oplossing te bieden.

De zuilen zijn gerust te plaatsen daar waar molest en vandalisme een uitdaging vormen en geven uw entree toch een mooie uitstraling. 

Download de brochure

 

foto 1

 

De elektrische auto wordt gezien als een milieuvriendelijk vervoermiddel en daardoor wordt elektrisch rijden steeds populairder. En met recht. Dit heeft niet alleen te maken met het milieu. Er is inmiddels allang gebleken dat de uitstoot van al het gemotoriseerde verkeer schadelijk is, niet alleen voor de omgeving, maar ook voor mensen. Nog een reden waarom elektrische auto’s steeds meer aan terrein winnen: het elektrisch tanken is voordeliger dan benzine en diesel tanken.

Net zoals bij de traditionele brandstof auto’s zal een elektrische auto leeg raken na een bepaald aantal kilometers en zal deze opgeladen moeten worden. Maar waar moet u naar toe als uw elektrische auto opgeladen moet worden? Juist, naar onze laadstations: de E-Spots.

U kunt E-Spots tegenwoordig op steeds meer plekken vinden: in parkeergarages, winkelcentra en bij verhuurmaatschappijen van elektrische auto’s. Er zijn publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s door het hele land. E-Spots zijn er in verschillende uitvoeringen. Sommige zijn geschikt om meerdere auto’s tegelijkertijd op te laden, anderen zijn ook geschikt voor thuisgebruik: een persoonlijk E-Spot laadstation die u veilig in uw eigen garage kunt monteren en die wordt aangesloten op uw elektrische huisaansluiting.

E-Spots werken meestal met een betaalpas. Na het aanmelden bij een oplaadpunt en als de computer de betaalpas heeft herkend, ontgrendelt het laadcontact. Vervolgens kunt u beginnen met het opladen van uw elektrische auto. Zodra de stekker uit de auto wordt getrokken stopt het oplaadproces.

Het elektrische rijden is de toekomst!

Zie deze website voor een overzicht van oplaadpunten in Nederland:  http://www.oplaadpalen.nl

 

espots

Cable reels die worden gebruikt in de open FTTH frames om netjes de bekabeling te organiseren kunnen gemaakt worden van aluminium, net als de lichtgewicht frames zelf, of van kunststof. Ook is het mogelijk de kunststof frontplaatjes snel te verwisselen door middel van een klik-systeem. Dit is een handige en tijdbesparende oplossing indien gewenst de nummering en positie veranderd moeten worden. 

frames

 

                        ding1 ding2

 

AN 60/80 Serie

Design: Robuust en torsievrij framedesign, roestvrij vervaardigd van geëxtrudeerde aluminium profielen met geïntegreerde t-moergroeven voor allround en zij-aan-zij montage. Worden geleverd met bijbehorende montageaccessoires. 

Kleuren: De standaardkleur is lichtgrijs RAL 7035. Andere poedercoatkleuren leverbaar op aanvraag.

Getest: Volgens de norm EN 62208 en RoHS compliance standard.

Afmetingen: B x D x H: 800 x 600 x 2200 mm (47HE). Het frame bestaat uit een EQF deel en een linker of rechter PMF deel.

Laadgewicht: Maximaal laadgewicht aan apparatuur per EQF deel is 250 kg.

Onderdelen: 2x ETSI, 47 units per deel. De profielen zijn verstelbaar naar de achterkant van het frame. In het PMF gedeelte is een montagepaneel met een gatenpatroon gemonteerd voor de kabelklossen. Boven het PMF gedeelte is een horizontale kabelgeleider gemonteerd die de glasvezelkabels geleidt. Het frame bevat 13x kabelklossen met een lengte van 220 mm en een radius van 4 mm, welke zijn voorzien van voorplaten in ABS met labels in de kleuren geel of oranje en met de tekst A t/m L en X, Y, Z of 1 t/m 12. De frames hebben een verstelbare scheidingsplaat in ABS voor patchkabelmanagement. Aan de linker- en rechterkant van het frame bevinden zich aardingspunten waaraan koperbouten voor aardkabels bevestigd zijn. 

Opties:

– Zijpaneel

– Achterpaneel

– Scheidingspaneel voorzijde

– Koperrail 2000 mm, 22xm6 voor aarding en ESD

– Wandbevestigingsbeugels

– Koppelsets

– Stelpoten

EQF 800x2200x600.png transp