De elektrische auto wordt gezien als een milieuvriendelijk vervoermiddel en daardoor wordt elektrisch rijden steeds populairder. En met recht. Dit heeft niet alleen te maken met het milieu. Er is inmiddels allang gebleken dat de uitstoot van al het gemotoriseerde verkeer schadelijk is, niet alleen voor de omgeving, maar ook voor mensen. Nog een reden waarom elektrische auto’s steeds meer aan terrein winnen: het elektrisch tanken is voordeliger dan benzine en diesel tanken.

Net zoals bij de traditionele brandstof auto’s zal een elektrische auto leeg raken na een bepaald aantal kilometers en zal deze opgeladen moeten worden. Maar waar moet u naar toe als uw elektrische auto opgeladen moet worden? Juist, naar onze laadstations: de E-Spots.

U kunt E-Spots tegenwoordig op steeds meer plekken vinden: in parkeergarages, winkelcentra en bij verhuurmaatschappijen van elektrische auto’s. Er zijn publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s door het hele land. E-Spots zijn er in verschillende uitvoeringen. Sommige zijn geschikt om meerdere auto’s tegelijkertijd op te laden, anderen zijn ook geschikt voor thuisgebruik: een persoonlijk E-Spot laadstation die u veilig in uw eigen garage kunt monteren en die wordt aangesloten op uw elektrische huisaansluiting.

E-Spots werken meestal met een betaalpas. Na het aanmelden bij een oplaadpunt en als de computer de betaalpas heeft herkend, ontgrendelt het laadcontact. Vervolgens kunt u beginnen met het opladen van uw elektrische auto. Zodra de stekker uit de auto wordt getrokken stopt het oplaadproces.

Het elektrische rijden is de toekomst!

Zie deze website voor een overzicht van oplaadpunten in Nederland:  http://www.oplaadpalen.nl

 

espots